Політика конфіденційності | BIG.UA
Політика конфіденційності
BIG.UA ВИКОРИСТОВУЄ ФАЙЛИ COOKIE ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОСТІ І ПОКРАЩЕННЯ ДОСВІДУ ПЕРЕГЛЯДУ. Продовжуючи користуватися нашою платформою, Ви даєте згоду на використання файлів cookie у вашому веббраузері. Ви можете керувати файлами cookie у налаштуваннях свого браузера. Ми виконуємо загальний регламент ЄС щодо захисту персональних даних. Для отримання більш докладної інформації про використовувані нами файли cookie, будь ласка, ознайомтеся з нашою Політикою конфіденційності:

Політика конфіденційності від 28.03.2021

        У Політиці конфіденційності викладений порядок використання й розкриття BIG.UA інформації, що ідентифікує особистість («ІІО» - Ваші ім'я й прізвище, адреса електронної пошти, поштова адреса, номер телефону або номер кредитної картки), а також даних, які при певних обставинах можуть побічно привести до ІІО («Непрямі дані»), які Користувачі добровільно надають платформі BIG.UA у процесі реєстрації. Термін «Користувач» ставиться до Відвідувача або Передплатника. Політика конфіденційності застосовується до послуг, що надаються BIG.UA, у тому числі будь-яким URL-адресам з позначенням BIG.UA («веб-сайт BIG.UA»), службі обміну моментальними повідомленнями BIG.UA, і іншим послугам (наприклад, убудованим музичним і відеопрогравачам), контенту або програмним додаткам, періодично пропонованими BIG.UA у зв'язку з платформою BIG.UA (у сукупності називані «BIG.UA» або «Послуги BIG.UA»).

        Послуги BIG.UA надаються з території України. Якщо Ви перебуваєте за межами України, Ви даєте повну згоду на передачу ІІО і Непрямих даних в Україну з метою, викладеної в даній Політиці конфіденційності, у результаті використання Вами Послуг BIG.UA.

        BIG.UA є комунікаційною платформою для широкої публіки й не збирає спеціально ІІО або Непрямі дані про дітей у віці до 13 років.

        Час від часу BIG.UA може вносити зміни в дану Політику конфіденційності з метою відображення ініціатив в індустрії або змін у законі, процедурі збору нами ІІО або Непрямих даних, методі їхнього використання, Послугах BIG.UA або технології; при цьому подібні зміни набувають чинності після їхнього опублікування на Сайті BIG.UA. Подальше використання Вами Послуг BIG.UA після опублікування нової редакції Політики конфіденційності означає прийняття Вами нової редакції Політики конфіденційності. Тому важливо, щоб Ви регулярно переглядали текст Політики конфіденційності, щоб бути в курсі всіх змін. У випадку внесення істотних змін щодо збору або використання вашої ІІО або Непрямих даних, збереження конфіденційності вашої ІІО і Непрямих даних буде й далі підкорятися положенням, у період дії яких вони були зібрані, за винятком випадків, коли Ви були сповіщені про внесені зміни й не заперечували проти них.

        ЗБІР І НАДАННЯ ІІО І ДАНИХ, НЕ ІДЕНТИФІКУЮЧИХ ОСОБИСТІСТЬ НА BIG.UA

        Загальні положення. BIG.UA збирає інформацію, що стосується Вашої адреси електронної пошти, імені й прізвища, поштового індексу, інформацію про дату народження з метою реєстрації Вас як Користувача BIG.UA («Реєстраційні дані»). Не одержавши цю інформацію, BIG.UA не може зареєструвати Вас як Користувача. Вся інша інформація, надавана Вами BIG.UA під час реєстрації, або інформація, яку Ви розміщаєте на веб-сайті BIG.UA, є факультативною. BIG.UA може також збирати вашу ІІО у тому випадку, якщо Ви вирішите скористатися такими послугами BIG.UA, як лотереї, конкурси й участь в анкетуванні, оскільки в цьому випадку Вам необхідне надання нами продуктів, послуг, інформаційних бюлетенів або інформації, або ж у зв'язку з контентом або пропозиціями, які Ви подаєте в BIG.UA на розгляд.

        Крім того, BIG.UA збирає інші Непрямі дані й інформацію, що не ідентифікує особистість, у тому числі IP-адреси, звідні дані про користувачів і тип веб-браузера. Ці дані використаються для керування й удосконалювання Послуг BIG.UA, для відстеження використання платформи й з метою забезпечення безпеки.

        Зареєстровані користувачі BIG.UA можуть також за своїм розсудом надавати або зберігати особисту інформацію, що не дозволяє ідентифікувати особистість, і Непрямі дані у своїх профайлах, у тому числі, серед іншого, інформацію про дату народження, своїх інтересів, хоббі, способі життя, групах, з якими вони зв'язані, (організаціях), відеокліпи й/або фотографії, особисту переписку, оголошення або особисті заяви (у сукупності називані «Інформація профілю»). Інформація профілю, надається винятково по їхньому власному розсуді. Будь ласка, майте на увазі, що Інформація профілю, а також будь-яка інформація, розміщена на будь-якому відкритому інтернет-ресурсі, є надбанням громадськості. BIG.UA може одержати доступ до Інформації профілю, розміщеної на приватних профілях, у будь-який час, а в окремих випадках до неї можуть мати доступ окремі треті особи, що одержали на це дозвіл BIG.UA з метою забезпечення відповідності умовам Угоди про використання BIG.UA.

        Зареєстровані користувачі BIG.UA можуть вносити зміни у свої Реєстраційні дані й Інформацію профілю в будь-який час і можуть контролювати спосіб спілкування з ними, інших користувачів і персоналу BIG.UA шляхом контролювання параметрів своїх аккаунтів.

        BIG.UA визначає мету збору, використання й розкриття надаваних Вами Реєстраційних даних й у такий спосіб здійснює контроль за цими даними. Оскільки мета, з якими збирається, використовується й розкривається Інформація профілю, визначається користувачами, а не адміністрацією BIG.UA, BIG.UA не контролює Інформацію профілю, надавану користувачами у своїх профілях.

        Файли «cookie» являють собою невеликі фрагменти інформації, які BIG.UA посилає на Ваш комп'ютер. BIG.UA використовує файли «cookie» для ідентифікації Вашого інтернет-браузера, зберігання параметрів користувача й для того, щоб визначити, чи встановили Ви допоміжне програмне забезпечення, необхідне для доступу до того або іншого матеріалу, що є частиною Послуг BIG.UA. Дані у файлах «cookie» можуть зчитуватися для авторизації сеансу зв'язку користувача або для надання послуг.

        Реклама третіх осіб, розташовувана на сторінках, що пропонує Послуги BIG.UA, може також містити файли «cookie», розміщені рекламними компаніями або рекламодавцями (вони також називаються файлами «cookie» третіх осіб). BIG.UA не здійснює контроль за такими файлами «cookie» третіх осіб, тому користувачі Послуг BIG.UA повинні ознайомитися з політикою конфіденційності компанії або рекламодавця, що розміщує свою рекламу в Інтернеті, щоб перевірити, яким чином вони використовують файли «cookie». Ви можете налаштувати свій комп'ютер таким чином, щоб він посилав попередження щоразу, коли на нього посилають файли «cookie», заблокувати файли «cookie» третіх осіб або заблокувати всі файли «cookie». Проте, якщо Ви заблокуєте всі файли «cookie», Ви можете не одержати доступ до певних послуг, що надаються BIG.UA.

        ПРИМІТКА: BIG.UA ПОВІДОМИТЬ ВАС ПРО СВОЇ МЕТОДИ ЗБОРУ ІІО.

        Коли Ви добровільно надаєте BIG.UA ІІО, ми обов'язково повідомляємо Вам про те, хто збирає цю інформацію, як і чому ця інформація збирається і яким чином BIG.UA буде використовувати цю інформацію у випадку її використання способом, відмінним від способів, передбачених даною Політикою конфіденційності.

        Після одержання від Вас ІІО, BIG.UA буде повідомляти Вас про Ваші варіанти вибору щодо використання нами Вашої ІІО. За винятком випадків, передбачених положеннями даної Політики конфіденційності, BIG.UA не буде розкривати Вашу ІІО третім особам (за винятком особливих випадків, викладених у даній Політиці конфіденційності) без одержання від Вас спеціального на те дозволу (див. розділ «Використання» нижче).

        BIG.UA може містити посилання на інтернет-сайти, керовані іншими компаніями. BIG.UA може також розмістити на своєму веб-сайті рекламу, надавану іншими компаніями. BIG.UA може передавати Непрямі дані, наприклад, IP-адреси, певним партнерам по рекламі в країні, у якій Ви проживаєте, або за кордоном. BIG.UA не несе відповідальності за способи забезпечення конфіденційності веб-сайтів або інших веб-послуг, операторами яких є треті особи, зв'язані за допомогою посилання або об'єднані з BIG.UA, або за способи забезпечення конфіденційності компаніями, що розміщують свою рекламу в Інтернеті й третіх особах, що є. Покинувши веб-сайт BIG.UA через подібне посилання й одержавши доступ до додатка третьої сторони (наприклад, до об'єкта-«віджету») або нажавши на рекламне посилання, Ви повинні ознайомитися з відповідними положеннями про збереження конфіденційності третьою стороною або рекламодавцем, щоб визначити, серед іншого, як вони звертаються з будь-якої зібраної про Вас ІІО.

        BIG.UA може також поміщати посилання на інші сайти, операторами яких є компанії, афілійовані з BIG.UA. Користувачі, що відвідують сайти Афілійованих компаній, все-таки повинні ознайомитися з їхніми окремими положеннями про політику й спосіб збереження конфіденційності, деякі аспекти яких можуть відрізнятися від положень даної Політики конфіденційності.

        BIG.UA може використати файли «cookie» і подібні Інтернет-технології для адаптації контенту й рекламного матеріалу, одержуваного Вами, до певних вимог на основі надаваної Вами Інформації профілю. Надавана Вами Інформація профілю у вигляді структурно оформлених полів профайла або питань (питання з декількома варіантами відповіді типу «Родиний стан», «Освіта» й «Діти» - «Структурована Інформація профайла»), інформація, що Ви вносите у відкриті поля профілю й питання (питання, що вимагають описи типу «Про мене», «Інтереси» - «Неструктурована Інформація профілю») та інші Непрямі дані, а також Ваша інформація, не ідентифікуюча особистість, можуть також використовуватися для адаптування до певних вимог, оголошень, що переглядаються Вами, які, на нашу думку, можуть відповідати Вашим інтересам. Наприклад, виходячи з Ваших музичних інтересів, ми можемо помістити оголошення про гастролі у Вашому місті Ваших улюблених музикантів. Використовувана при цьому інформація не надає Вашої ІІО і не розкриває Вашої особистості третім особам, однак вона буде використовуватися для обробки певних Непрямих даних, наприклад, IP-адреси. Якщо Ви хочете деактивувати рекламну адаптацію Неструктурованої Інформації профілю.

        ВАРІАНТИ ВИБОРУ: BIG.UA НАДАЄ ВАМ ВАРІАНТИ ВИБОРУ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ВАШОЇ ІІО

        За винятком умов, викладених у даній Політиці конфіденційності, BIG.UA буде одержувати Вашу згоду перед тим, як використати надану нам ІІО способами, які не відповідають меті, для якої вона була надана, або розкривати Вашу ІІО третім особам, не афілійованим з BIG.UA.

        ВИКОРИСТАННЯ: ВИКОРИСТАННЯ ІІО BIG.UA

        BIG.UA буде використовувати ІІО, надану Вами відповідно до положень даної Політики конфіденційності, способом, що відповідає положенням цієї Політики конфіденційності. У випадку одержання BIG.UA ІІО від третьої сторони, наприклад, ділового партнера, використання нами цієї інформації також підкоряється положенням даної Політики конфіденційності.

        Для знаходження інших Користувачів BIG.UA, яких Ви, можливо, вже знаєте в реальному житті, BIG.UA надає своїм користувачам можливість пошуку Користувачів з використанням реєстраційної ІІО.

        Одержання доступу до Вашої ІІО і Непрямим даним працівниками, агентами й підрядниками BIG.UA повинне бути виправдане з погляду ведення бізнесу. BIG.UA може розкривати Вашу ІІО і Непрямі дані тим, хто допомагає нам управляти нашою інформаційною діяльністю або надавати Послуги BIG.UA (наприклад, адміністрування, виконання замовлень, статистичні аналізи, обробка даних), або стороннім підрядникам, агентам або спонсорам, які допомагають нам у рішенні адміністративних питань, присудженні призів у ході проведення конкурсів, а також рекламних заходів або лотерей. Ці сторонні підрядники, агенти або спонсори можуть тимчасово зберігати деяку частину інформації на своїх серверах із правом використання вашої ІІО тільки для надання BIG.UA конкретних послуг і ні з якою іншою метою.

        BIG.UA може також надавати вашу ІІО третім особам у випадку, якщо Ви вирішили одержати від нас певну інформацію й були сповіщені, що для виконання Вашої заявки буде потрібно розкриття Вашої ІІО. BIG.UA може також надавати Вашу ІІО нашим Афілійованим компаніям, якщо це юридично виправдано з погляду ведення бізнесу.

        Відповідно до вищенаведеної Примітки, BIG.UA може адаптувати одержувані Вами на платформі BIG.UA рекламні й маркетингові повідомлення або може залучати до цього сторонні компанії. Ваші Непрямі дані, дані не ідентифікуючі особистість, і/або Інформація профілю можуть розкриватися цим компаніям з метою вищевказаної адаптації інформації. BIG.UA забороняє цим компаніям розкривати Ваші Непрямі дані, дані не ідентифікуючі особистість, і/або Інформацію профілю будь-яким третім особам або використання їх з будь-якою іншою метою.

        В окремих випадках BIG.UA може одержувати доступ або розкривати ІІО, Непрямі дані, Інформацію профілю або інформацію, що не ідентифікує особистість, без Вашої на те згоди, з метою: (i) охорони або захисту юридичних прав або власності BIG.UA, наших Афілійованих компаній або їхніх співробітників, агентів і підрядників (включаючи забезпечення виконання наших договорів); (ii) охорони безпеки користувачів Послуг BIG.UA або представників громадськості, у тому числі при екстрених обставинах; (iii) захисту від шахрайства або з метою керування ризиком; або (iv) виконання вимог закону або судового процесу. Крім того, у випадку, якщо BIG.UA продасть повністю або частково свій бізнес або продасть або передасть всю або значну частину своїх активів або іншим способом візьме участь у злитті або передачі всього або істотної частини свого бізнесу, BIG.UA може передати Вашу ІІО стороні або сторонам, причетним до даної угоди, в якості складової частини цієї операції.

        Вирішуючи рішення Інформації профілю, що підлягає розкриттю, користувач BIG.UA приймає на себе відповідальність за забезпечення відповідності такої інформації всім місцевим законам про захист даних. BIG.UA не несе відповідальності за інформацію, розміщену користвачем, відповідно до яких-небудь законів про захист даних.

        БЕЗПЕКА: BIG.UA ЗАБЕЗПЕЧУЄ БЕЗПЕКУ ІІО

        BIG.UA використовує в розумних межах адміністративні й технічні засоби для охорони ІІО і наявної в його розпорядженні інформації про кредитні картки від втрат, розкрадання й несанкціонованого використання, розкриття або модифікації. Крім того, BIG.UA використовує, у розумних межах, необхідні методи для забезпечення точності, відновлення й належної повноти інформації, що стосується ІІО. В відповідності вимогам GDPR ми зменшили строки обробки Ваших персональних даних (які ми обробляємо та що, як і чому ми робимо з ними). Щоб запобігти їхній надмірній обробці, ми також проводимо актуалізацію. Застарілі дані будуть видалені.

        ДОСТУП, ЗАСОБИ ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ Й ВИКОНАННЯ ВСТАНОВЛЕНИХ ВИМОГ: ЯК ОДЕРЖАТИ ДОСТУП ДО ВАШОЇ ІІО І ВНЕСТИ ВИПРАВЛЕННЯ АБО ЗМІНИ У ВАШІ НАЛАШТУВАННЯ І ЯК ЗВ'ЯЗАТИСЯ З BIG.UA З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

        При наявності можливості користувачі BIG.UA можуть переглядати свої Реєстраційні дані, які зберігаються на наших серверах. Ми зробимо всі розумні заходи для внесення виправлень у будь-яку ІІО після одержання від користувача BIG.UA повідомлення про те, що в ній є помилки. Якщо Ви є користувачем BIG.UA, Ви можете переглянути й внести зміни у Ваші Реєстраційні дані, налаштування профілю користувача й Інформацію профілю, увійшовши у Ваш аккаунт й одержавши доступ до опцій меню «Налаштування».

        Якщо ви звернетеся в BIG.UA із проханням припинити використання Вашої ІІО, BIG.UA виконає Ваше прохання, зберігаючи при цьому запис про Вашу ІІО, необхідну для виконання застосовних положень місцевих законів.

        Закон України «Про захист персональних даних» (далі – Закон) регулює правові відносини, пов’язані із захистом і обробкою персональних даних, і спрямований на захист основоположних прав і свобод людини і громадянина, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних. Загальні вимоги до обробки персональних даних особи встановлені у статті 6 Закону. Зокрема, обробка персональних даних здійснюється відкрито і прозоро із застосуванням засобів та у спосіб, що відповідають визначеним цілям такої обробки. Склад та зміст персональних даних мають бути відповідними, адекватними та ненадмірними стосовно визначеної мети їх обробки. Обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством.

        Якщо Ви хочете зв'язатися з нами із приводу даної Політики конфіденційності або збору BIG.UA Вашої ІІО, перегляду або виправлення Вашої ІІО або припинення одержання будь-яких повідомлень від нас, прохання звернутися до нас за адресою:

        Електронна пошта: [email protected] або до Data Protection Officer (Інспектора по захисту даних) [email protected] дотримання умов GDPR та контролю за використання персональних даних осіб, що знаходяться на території ЄС.

Комунікаційна платформа BIG.UA

Close